1 mei-viering

Vlaams Belang pleit voor redding Vlaamse jobs

“Hoeveel Vlaamse jobs moeten nog verloren gaan vooraleer onze politici wakker schieten en de sociale dumping aan banden leggen?”, vroeg Vlaams Belangvoorzitter Tom Van Grieken zich af tijdens zijn 1 mei-toespraak aan het “Kot”, de wervingsplaats voor de Antwerpse havenarbeiders. Kamerlid Jan Penris brak in zijn inleiding een lans voor het behoud van de wet-Major.

Van Grieken en Penris richtten hun pijlen in de eerste plaats op d…e Europese Unie, maar ook op de federale en Vlaamse regering. “Voor de verkiezingen regende het beloftes, vandaag -nu de ministerposten binnen zijn en de politieke benoemingen achter de rug- hagelt het belastingen. Alles wordt duurder”, zei Van Grieken.

Hij verwees onder meer naar de duurdere kinderopvang, inschrijvingsgeld, energierekening en waterfactuur. Daarbovenop zal de btw stijgen, krijgen we indexsprong en lagere kinderbijslag. “Deze sociaaleconomische herstelregering is niet sociaal en herstelt juist niets”, vatte de voorzitter het samen. “Sinds de nieuwe regeringen is het zelfs zover gekomen, dat een asielzoeker in dit land minder moet betalen voor tram of bus, dan onze eigen grootouders die dit land hebben opgebouwd”, zei Van Grieken.

Europa

Maar ook Europa heeft boter op het hoofd. Dagelijks worden Vlaamse jobs ingenomen door goedkope arbeidskrachten uit Oost- en Zuid-Europa, aldus de voorzitter. Hij verwees naar de transport-, vlees- en schoonmaaksector. In de transportsector sneuvelden in de voorbije jaren 5.000 Vlaamse jobs, in de bouw verdwenen op 4 jaar tijd 13.000 Vlaamse arbeidsplaatsen. Boosdoener is de Europese detacherings­richtlijn. “Beste beleidsmakers, maak een vuist tegen de EU-waanzin”, riep Van Grieken op. “Je kan op 1 mei niet sociaal zijn en tegelijkertijd meeheulen met eurofanatici die ons het paradijs beloven”, vond hij.

Voor de voorzitter is Vlaams Belang meer dan ooit het syndicaat van de kleine man en vrouw in Vlaanderen. “Stop de sociale dumping. Stop de EU en schaf het Schengenakkoord af”, besloot hij.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...