Aanslag Thalys: Vlaams Belang vraagt ministers hun verantwoordelijkheid te nemen

Het Vlaams Belang is geschokt door de zoveelste jihad-aanslag in Europa, waarbij België en meer bepaald Brussel wederom als draaischijf blijkt te fungeren. Geschokt maar niet verbaasd. Het incident bewijst andermaal het gevaar van de islamisering en de oprukkende jihad in Europa. Na de aanslagen in Londen, Madrid, Amsterdam en Brussel, Parijs kan ook deze poging tot aanslag aan de islamitische hitlijst worden toegevoegd.   

Kamerlid Barbara Pas vraagt de gezamenlijke Commissie Binnenlandse Zaken en Justitie dan ook vervroegd bijeen teneinde de bevoegde ministers tekst en uitleg te laten geven bij dit zoveelste voorbeeld van een lichtzinnig veiligheidsbeleid. “Ze stelt zich de pertinente vraag hoe een islamitsche extremist, die gekend was bij onze veiligheidsdiensten, ongestoord in een internationale trein kan rondreizen met oorlogswapens. “Er zijn in het verleden reeds voor minder zwaarwichtige feiten ministers zijn opgestapt,” aldus Pas.

Dat een bloedbad werd vermeden, is hierbij louter te danken aan miraculeus toeval: vier passagiers, waaronder twee Amerikaanse militairen, overmeesterden de zwaarbewapende 26-jarige Marokkaanse jihadist. Dat de waarschuwingen van alle islamkritische stemmen andermaal bewaarheid worden, geeft aan hoe groot het schuldig verzuim is van al diegenen die het huidige knuffel- en pamperbeleid willen voortzetten. De contrapropagandafilmpjes van minister Jambon ten spijt.

Opnieuw wordt aangetoond dat de regering totaal onbekwaam ageert inzake veiligheid. De uitspraak van Koen Geens (CD&V) dat “er altijd iets verkeerd kan gaan als iemand rondloopt met een Kalasjnikov”, is in deze ronduit wraakroepend. Ook Alexander De Croo (Open VLD), die opmerkt dat het nu gebleken is dat het bij dit soort zaken “vaak gaat om mensen die bekend zijn” en niet zozeer om ‘lone wolfs’, en meent dat er nu moet bekeken worden “hoe we daar mee omgaan”, getuigt van een ongeziene onkunde en laksheid.

Voorts toont deze aanslag andermaal aan dat het Europees opengrenzenbeleid (Schengen) gecombineerd met de aanwezigheid van duizenden potentiele terroristen een explosieve cocktail is: El Kahzzani reisde vrij van Spanje naar België en Frankrijk en kon ongestoord door Europa reizen. Deze regering blijkt op zijn best in staat jihadi’s te “volgen”, maar niet om ze op te pakken en te veroordelen. Het Vlaams Belang vraagt per direct: het herinvoeren van grenscontroles en het opzeggen van Schengen; het stopzetten van immigratie uit moslimlanden; het stopzetten van de pampering en subsidiëring van de islam.

Tom Van Grieken
Voorzitter Vlaams Belang

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...