Campagne ‘En wat krijgt U van de Sint?’

In aanwezigheid van Zwarte Piet lanceerde het Vlaams Belang deze ochtend aan het Brussels centraal station  zijn campagne tegen de verkapte belastingverhogingen van de Vlaamse en de federale regering.  

Onder het motto ‘En wat krijgt u van de Sint? De rekening’ wijst het Vlaams Belang op de belastingfactuur die de regeringspartijen door de strot van de Vlaming duwt. Tom Van Grieken: “In plaats van de beloofde zoetigheden die ons voor de verkiezingen werden beloofd, stelt de Vlaming vandaag vast dat er een gepeperde rekening in zijn schoentje ligt.”

Van Grieken wijst onder meer op het asociale karakter van de belastingverhogingen: “Onder het mom van besparingen worden de tarieven van basisbehoeften zoals gas, elektriciteit en water fors opgeschroefd en verdubbelt men de zorgpremie. Bovendien wordt door de indexsprong en de verhoging van de pensioenleeftijd gemorreld aan rechten waar onze werknemers een jarenlange strijd voor hebben gevoerd.”

Om de indexering van de lonen betaalbaar te houden, pleit het Vlaams Belang voor een hervorming van de index, gericht op een indexering van het netto-loon. Tom Van Grieken: “Door een netto-indexering wordt de binnenlandse loonkost in lijn gebracht met die van de ons omringende landen én vrijwaren we de koopkracht van de mensen. Centen in plaats van procenten dus. ”

Het Vlaams Belang betwist bovendien dat de maatregelen noodzakelijk zijn om de rekeningen te doen kloppen. Van Grieken: “Terwijl de Vlaming steeds dieper in de buidel moet tasten, laat men twee heilige huisjes onaangeroerd: de kostprijs van de immigratie – 7 miljard per jaar – en de transfers naar Wallonië die elke Vlaming jaarlijks 2.700 euro kosten.

Volgens de Vlaams Belang-voorzitter is Vlaanderen sterk genoeg om onze welvaart te garanderen en een stevige sociale zekerheid te financieren, op voorwaarde dat deze taboes sneuvelen. “Het is geen erfplicht van de Vlaming om tot in de eeuwigheid de bodemloze putten van het socialistische Wallonië te vullen en al evenmin om het OCMW van de wereld te spelen,” besluit Van Grieken.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...