De gemeente legt de plannen voor de bouw van één groot cultureel centrum in de schuif.

Afgelopen week stond er een artikeltje met de veel zeggende titel: ‘Kalmthout krijgt jaarlijks 75.000 euro voor cultuur’ in het huis-aan-huis maandblad ‘indruk’.

In totaal zullen er de komende zes jaren 450.000 euro aan subsidies naar Kalmthout vloeien. Los hiervan melde burgemeester L. Jacobs: “Dit is goed nieuws voor de gemeente omdat we, omwille van besparingen, besloten de bouw van een nieuw cultureel centrum op de plaats van de oude brandweerkazerne uit te stellen”. Om die subsidies te ontvangen, moest er een gemeenschapscentrum opgericht worden. Hierbij verduidelijkt de burgemeester dat: “Het gaat niet om één gebouw, maar om de samenvoeging van drie locaties waar verenigingen nu al uiteenlopende socio-culturele activiteiten inrichten”.

Het Vlaams Belang is natuurlijk niet ontevreden met de keuze om de bouw uit te stellen. Wat ons betreft mag dit plan definitief worden opgeborgen. Toen er tijdens de vorige legislatuur plannen werden gemaakt voor de bouw van een groot nieuw cultureel centrum hebben wij hier steeds kritisch tegenover gestaan en de nodige bedenkingen en opmerkingen gemaakt. Als alternatief stelden we toen al voor om de bestaande zalen in de verschillende wijken te verbeteren. Zo stond er in ons verkiezingsprogramma van 2012 het volgende te lezen:

‘In iedere wijk treft men een eigen werking aan op verschillende culturele domeinen. Het Vlaams Belang is voor een uitbreiding van modaliteiten van deze culturele wijkwerking in plaats van een centralisatie naar één groot cultureel centrum.’

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...