Politicoloog schoffeert kwart miljoen Vlamingen.

Wie vragen opwerpt bij de multiculturele wensdroom en Vlaams Belang stemt, wordt steevast aan de maatschappelijke schandpaal genageld. Afgelopen weekend deed politicoloog Carl Devos zijn duit in het zakje.

Een jaar na de ‘Moeder aller verkiezingen’ maakte politicoloog en VRT-lieveling Carl Devos een tussentijdse balans op van de partijen in De Zondag. Over het Vlaams Belang was de politicoloog formeel: “Dat wordt het reservoir van de kiezers die ontgoocheld zijn in het communautaire discours van de N-VA en voor de authentiek racistische mensen.” Het riedeltje klinkt niet alleen afgezaagd, het is compleet onjuist.

In een reactie zet Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken dan ook de puntjes op de i. “Racisme is een misdrijf waaraan wij ons niet bezondigen. Het immigratiedebat heeft niets met racisme te maken maar alles met het veiligstellen van ons sociaal model,” aldus Van Grieken.

Niets met racisme te maken

Van Grieken wijst er andermaal op dat onze partij het lakse immigratiesysteem viseert, niet de mensen die er – begrijpelijkerwijs – gebruik van maken. Volgens de Vlaams Belang-voorzitter bezondigt Devos zich met zijn uitspraak dan ook aan de uitholling van de term ‘racisme’ en schoffeert hij onterecht een kwart miljoen Vlamingen.

“Onze kiezers zijn niet racistisch. Het enige dat zij vragen is dat hun gemeenschap in deze geglobaliseerde wereld wordt beschermd. Zij willen dat de immigratie een halt wordt toegeroepen zodat de integratie kan worden bevorderd en onze verzorgingsstaat standhoudt. Met racisme heeft dat niets te maken, alleen met gezond verstand”, aldus Tom Van Grieken.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...