“Prioriteit is niet herbenoeming maar afschaffing van de provincies”

De prioriteit is niet de herbenoeming van de provincies maar de afschaffing ervan.” Dat zegt Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken in een reactie op het voorstel van N-VA, CD&V en Open VLD om de provincie Antwerpen om te dopen in ‘Midden-Brabant.’

Niettegenstaande het historisch correct zou zijn om de provincie Antwerpen te herbenoemen tot ‘Midden-Brabant’ verwerpt het Vlaams Belang het voorstel van de Vlaamse meerderheidspartijen. “Dit lijkt verdacht veel op een bliksemafleider om het hardvochtig besparingsbeleid van de Vlaamse regering te maskeren,” aldus Van Grieken.

Volgens de Vlaams Belang-voorzitter is het tijdstip voor deze naamsverandering bijzonder slecht gekozen. Tom Van Grieken: “Op een moment dat de Vlaming de broeksriem moet aanhalen om de rekeningen te doen kloppen, gooien de meerderheidspartijen het geld door ramen en deuren. Een naamsverandering kost immers handenvol geld.”

Bovendien zal de naamsverandering de overbodige en bijzonder kostelijke provinciale structuren nieuw leven inblazen. Terwijl de N-VA net als het Vlaams Belang voor de verkiezingen de afschaffing van de provincies bepleitte, versterkt ze ze nu. “De provincies kosten de Vlaamse belastingbetaler vandaag zo’n 500 miljoen euro. De prioriteit is niet de herbenoeming van de provincie maar de afschaffing ervan”, besluit Van Grieken.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...