Regeerverklaring Michel: belangrijkste problemen blijven taboe.

Het Vlaams Belang is alles behalve onder de indruk van de regeerverklaring die premier Michel vandaag in de Kamer ten beste gaf.

De focus werd door de premier helemaal gericht op een aantal sociaaleconomische maatregelen die de concurrentie- en koopkracht terug op de sporen moet krijgen. Dat deze koopkrachtversterkende maatregelen in veelvoud teniet worden gedaan door een salvo aan lastenverhogingen, bleek de premier te zijn ontgaan. “Enkel wie geen elektriciteit verbruikt, niet met de auto rijdt, niet rookt, drinkt of aandelen heeft, zal aan koopkracht winnen”, aldus Barbara Pas in een eerste reactie.  

Wat echter vooral opvalt aan deze regeerverklaring, is het totale stilzwijgen over de meest acute samenlevingsproblemen. “Terwijl Europa en dit land worden overspoeld door een nooit eerder geziene asielinvasie die onze samenleving dreigt te ontwrichten, tegenwoordig bekommernis nummer één van de bevolking, werd dit fundamentele probleem door de premier in twee nietszeggende zinnen afgehandeld. Ook over de communautaire breuklijn in dit land, die nog altijd dé grondoorzaak is waarom talloze problemen niet ten gronde kunnen worden aangepakt, wordt met geen woord gerept”, aldus Pas.

Barbara Pas tempert dan ook de verwachtingen: “Afgaand op deze regeerverklaring zal deze regering niet de federale ploeg van de grote veranderingen zijn waarvoor ze zo graag wil doorgaan, maar enkel de regering die de kop in het zand steekt voor de fundamentele problemen waar onze samenleving mee te kampen heeft.”

Barbara Pas
Fractievoorzitter in de Kamer

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...