Uitlatingen Liga bewijzen nut en noodzaak Vlaams Belang

Volgens Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken bewijzen de verklaringen van de voorzitter van de Franstalige afdeling van de Liga voor de Mensenrechten, Alexis Deswaef, dat een stem voor het Vlaams Belang meer dan ooit een nuttige stem is. Deswaef verklaarde in een Franstalige krant namelijk dat grote delen van het immigratieprogramma van het Vlaams Belang zijn uitgevoerd.

De Liga voor de Mensenrechten stelt in zijn nieuw rapport dat het vreemdelingenprogramma van het Vlaams Belang de afgelopen 20 jaar in grote mate in wetgeving is omgezet. In een interview met La Derneiere Heure benadrukt Deswaef dat het Vlaams Belang ervoor heeft gezorgd dat het immigratietaboe is verdwenen en er onder druk van onze partij zaken bespreekbaar werden gemaakt die dat voorheen niet waren.

Ongewild illustreren de uitlatingen van Deswaef dat een stem voor het Vlaams Belang meer dan ooit een nuttige stem is. Door jarenlang te spreken waar andere zwegen, vonden onze gedachten ingang bij het volk en werden zij wet.

Toch waarschuwt het Vlaams Belang voor euforie. Jaarlijks komen nog altijd zo’n 70.000 niet-Europese vreemdelingen het land binnen en vangen we drie keer zoveel asielzoekers op als de andere EU-lidstaten. Bovendien is onze nationaliteitswetgeving nog steeds erg laks. Zo worden nog steeds geen inburgeringsvereisten gesteld, zoals de kennis van de streektaal. Ook de uitlatingen dat dit land een streng terugkeerbeleid kent, stroken allerminst met de realiteit. Niet minder dan 84 procent van de uitwijzingsbevelen worden immers niet uitgevoerd.

De weg naar een kordaat en streng immigratiebeleid is dus nog lang. Het is dus zaak druk op de ketel te houden en de taak van het Vlaams Belang om consequent op dezelfde nagel te blijven kloppen.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...